VIA University College, School of Business, Technology & Creative Industries

VIA University College е наследник на авторитетните датски колежи The Engineering College of Horsens и Horsens Polytechnic и е част от най-големите и известни университети в областта Ютланд. Обучението е насочено в областта на строителните технологии и мениджмънт, индустриалните и информационни технологии, маркетинг и социални науки.

Учебната база е модерна и комфортна, със завидно технологично оборудване и идеални условия за обучение, отдих и спорт. Програмите са в областта на технологията, бизнеса и социалните науки и се предлагат за степените специалист и бакалавър. Обучението е с продължителност от две до четири години. Обучението включва комбинирани програми в малки класове с персонално обучение и внимание върху развитието на всеки студент като бъдещ професионалист. След дипломиране във VIA University College студентите започват работа в елитни международни компании.

VIA School of Design,TEKO е най-голямата академия за бизнес и дизайн в Дания. Помещава се в бивша текстилна фабрика и днес сградата е като архитектурно произведение на изкуството. Повече от 1100 студенти се обучават в момента в сферите на модата, обзавеждането и мебелировката. Обучението в VIA School of Design,TEKO е базирано на тясната връзка между теорията и практиката, което е чудесна предпоставка за осигуряване на добра работа след дипломирането. Академията има много връзки с международни компании, които търсят квалифицирани кадри в сферата на тази индустрия.

 Образователна система: Датски държавен университет
Web адрес: http://www.integraledu.com/docs/Profiles_universities/VIA.pdf