University of Westminster

Лондон е мегаполис, пълен с места и разнообразни възможности, които трябва да се видят, направят или опитат. Дори да мислите, че го познавате, той винаги ще има с какво да ви изненада. Едно е сигурно – студентите в Лондон (които надхвърлят 400 хиляди) няма да скучаят: градът предлага 250 музея, над 6000 ресторанта, 500 киносалона, 32 хил. музикални събития годишно, повече от 100 театъра.

Разположен в центъра на Лондон, University of Westminster има повече от 800 преподаватели и още толкова гостуващи лектори. Богатата библиотека разполага с над 420 хил. тома, без да се броят периодичните издания и множеството електрони помагала.

University of Westminster е известен с програмите си в областта на архитектурата и интериорния дизайн. Силен е и в журналистиката, но приемът е доста селективен – изисква се представяне на статии по зададена теми и интервю (по скайп), в което се проверява интереса на кандидатите към журналистическата професия. Учебните програми в бизнес факултета са изготвени в партньорство с бизнес средите, така че да отговарят на базираните в Лондон големи международни корпорации. Всички курсове и дисциплини са признати от съответните професионални организации.

Университетът има януарски прием, който е удобен за всички закъснели с кандидатстването, както и за кандидат-магистри, които получават дипломите си през август или септември и не искат да губят цяла година, преди да запишат магистърска програма. За програми, които стартират през януари, документи се подават до края на ноември.

 Образователна система: Британски държавен университет
Web адрес: http://www.integraledu.com/docs/Profiles_universities/Westminister.pdf